Hévíz csodái

Hévíz legfőbb látnivalója a világhíres Hévízi tó és annak környezete. A hévízi tavat, a környezetét, a város nevezetességeit azonban nemcsak látjuk, hanem érezzük is. Jöjjön velünk és meglátja, hogy egy hévízi séta során valóban minden érzékszervünket „használjuk”.

Megcsodáljuk a tavat, a rózsaszín tavirózsák látványát, a sétány tavasztól késő őszig nyíló színpompás virágait, melyek jókedvet, frissességet és szépséget árasztanak. Megillatozzuk a víz „gyógyító illatát”, a virágokat, a hangulatos kávézók teraszáról áramló kávéillatot. Halljuk a madarak csicsergését reggelente ébredés után, este az éttermekbe csábító cigányzenét, de nem halljuk a megszokott nagyvárosi zajokat, a szirénát, a vonatkattogást. Megérezzük a hévízi tó különleges, mediterrán jellegű mikroklímáját, főként a tó főbejáratához vezető Schulhof Vilmos sétányon. Megtapasztaljuk a hévízi lakosok, vendéglátók barátságos vendégszeretetét. Megízleljük a zalai ízeket, a finom borokat, és miközben már mindent láttunk, megízleljük, mit is jelent az igazi pihenés.

Hévíz sokféle. Győződjön meg róla személyesen, látogasson el a városba és keresse fel természeti és műemléki látnivalóinkat!

Ismerje meg a hévízi látnivalók történetét egy kellemes sétával összekötve!

A lenti linkekre kattintva letöltheti a hanganyagokat, amelyek érdekességekkel tarkítva mutatják be a város történelmét a római kortól, a gróf Festetics Család fejlesztésein át napjainkig.

(A fájl megnyitása után kattintson jobb gombbal a lejátszási sávra, majd válassza a ‘Hang letöltése’ sort. Így elmentheti az egyes audio fájlokat mp3 formátumban.)

1. A hévízi tó
2. Dr. Schulhof Vilmos sétány
3. Sétáló utca
4. Muzeális Gyűjtemény
5. Fontana mozi
6. Árpád-kori templom
7. Szentlélek templom
8. Református-evangélikus templom
9. Jézus szíve templom
10. I. Római kori romkert / 10. II. Római katona sírja
11. Egregy
12. Véderdő,park

Ha szívesebben fedezné fel a várost vezetett túra során, akkor javasoljunk, hogy töltse le okostelefonjára a Hévízről készült Pocket Guide túrákat. 3 túraútvonal vezeti végig a felhasználót Hévízen, a város látványosságaira támaszkodva. A túrák különlegessége, hogy a tematikus útvonalakon található látnivalókról szóló információk, érdekességek nem csak szövegesen olvashatók, hanem hallhatók is.

Forrás: heviz.hu